از خواص قارچ چه میدانید؟

خواص قارچ

اشتراک گذاری سریع

آشنایی کامل با خواص قارچ

در میان انواع خوراکی‌ها و سبزیجات، قارچ به عنوان یک از خوراکی های خوشمزه و پرخاصیت معرفی و شناخته می‌شود. از طرفی هم کاربرد گسترده‌ای که قارچ در غذاهای مختلف دارد، ناشی از طعم و تاثیری است که می‌تواند در خوراک روزانه شما داشته باشد. از این رو خواص قارچ، بیشتر مورد توجه افراد قرار گرفته است.

 

با ما در مجله باروشه همراه باشید تا در ادامه شما را با این نعمت پر خاصیت الهی آشنا سازیم.

 

قارچ می‌تواند برای بیماری‌های متنوعی، در نقش عامل سلامتی، سبب جلوگیری و یا بهبود بیماری ها شود. این مزیت‌ سبب شده تا در بسیاری از فرمول‌های درمانی، از قارچ به عنوان یک خوراکی موثر بهره گرفته شود. به همین سبب مطالعه خواص قارچ از اهمیت بالایی برخوردار است.

به همین دلیل جدا از بحث طعم و مزه، بسیاری از افراد تلاش می‌کنند تا از این خوراکی در بیشتر غذاهای خود بهره بگیرند. در نتیجه می‌توان گفت تمرکز بیشتری روی موضوع خواص و مزایای قارچ صورت گرفته است. از این رو در ادامه این مطلب، بیشتر به مسئله خواص قارچ در حوزه‌های مختلف اشاره خواهد شد.

 

خواص قارچ برای کبد چرب

فواید قارچ برای کبد چرب

خواص قارچ برای کبد چرب

کبد به عنوان یکی از اعضای بسیار مهم و حیاتی در بدن، می‌تواند دچار بیماری‌هایی چون کبد چرب شود و فعالیت بدن را به طور کلی درگیر کند. کبد چرب از جمله بیماری‌هایی است که در صورت بروز، عوارض بسیاری از خود به جا می‌گذارد و فعالیت کلی سیستم بدنی را دچار اختلال می‌کند. به همین دلیل توصیه می‌شود حتما قبل از گسترش این بیماری، نسبت به درمان آن اقدام نمایید.

حتی باید چنین گفت که انجام فعالیت‌های پیشگیرانه، به مراتب دارای اهمیت بیشتری است. به طوری که از رژیم غذایی درستی بهره گرفته شود. همین موضوع خود سبب شده تا برخی خوراکی‌ها در لیست باید‌ها و برخی در لیست نبایدهای یک فرد مبتلا به کبد چرب قرار بگیرند.

اینجاست که خواص قارچ برای کبد چرب، این خوراکی را به یکی از بایدهای رژیم غذایی تبدیل کرده است. قارچ به دلیل ترکیباتی که دارد، می‌تواند در مراحل مختلف پیشگیری و درمان بیماری کبد چرب، ایفای نقش کند. به همین دلیل در میان رژیم غذایی افراد مبتلا به کبد چرب، قارچ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در حقیقت باید چنین گفت که در ترکیبات قارچ، موادی مشاهده می‌شوند که به عملکرد بهتر لوزالمعده کمک می‌کنند. لوزالمعده به عنوان بخش حیاتی در روند هضم، جزء اندام‌های موثر در راستای ابتلا به کبد چرب معرفی می‌شود. از همین جهت برای بهبود وضعیت این دسته از بیماران، سبزیجاتی چون قارچ بیشترین تاثیر ممکن را خواهند داشت.

همچنین باید افزود که تولید انسولین به عنوان عامل موثر در فعالیت کبد، به واسطه قارچ قابل تنظیم است. در واقع با توجه به اینکه کبد چرب به دلیل عدم تولید انسولین به وجود می‌آید، لازم است به واسطه عوامل محرک، سبب افزایش میزان تولید انسولین شد. در چنین شرایطی، مصرف قارچ سبب می‌شود تا تشکیل انسولین و تنظیم میزان این هورمون در بدن، به سطح متعادل برسد. به همین دلیل در صورت ابتلا به بیماری کبد چرب، توصیه می‌شود از قارچ و انواع دیگر سبزیجات، بهره گرفته شود.

 

خواص قارچ برای قلب

فواید قارچ برای قلب

خواص قارچ برای قلب

ماهیچه قلب به عنوان یکی از اندام‌های حساس بدن، جهت فعالیت هر چه بهتر، نیاز به انواع مواد خوراکی دارد تا بتواند مسئولیت‌های خود را در راستای فعالیت قسمت‌های مختلف، به خوبی انجام دهد. در میان ترکیبات موجود در قارچ، انواع مواد مغذی وجود دارند که برای قلب ضروری هستند.

از جمله ترکیبات مفیدی که برای قلب ضروری است، می‌توان به منیزیم اشاره کرد. منیزیم با توانایی‌ای که در تنظیم فشار خون دارد، می‌تواند ریتم قلب را به طور ثابت و منظم تبدیل کند. به گونه‌ای که از سخت شدن سرخرگ‌ها، پیشگیری کرده و عملکرد قلب را به تعادل می‌رساند.

سدیم و پتاسیم، ترکیبات دیگری هستند که با کمک به تنظیم فشار خون، سبب فعالیت درست قلب می‌شوند. علاوه بر این موارد، ویتامین‌ها و ترکیبات دیگری وجود دارند که برای عملکرد صحیح قلب ضروری هستند. ویتامین‌هایی چون ویتامین D، B12 و مواد معدنی، همگی در لیست ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز قلب قرار می‌گیرند.

از آنجایی که قلب جزء اندام‌های حساس و بسیار مهم بدن است، توجه به تغذیه و تامین انواع نیازهای آن، از اهمیت بالایی برخوردار است. اینجاست که قارچ در قالب منبعی از ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و مواد معدنی، در لیست گزینه‌های تغذیه‌ای قرار می‌گیرد.

به همین دلیل می‌توان از خواص قارچ برای قلب، به عنوان یک گیاه موثر در سلامت قلب تعریف کرد. قارچ جزء گیاهان و سبزیجاتی است که ارزش غذایی بالایی دارد. در واقع باید چنین گفت که با توجه به یافته‌ها، قارچ تاثیرات گسترده‌ای در روند فعالیت درست قلب از خود به جا می‌گذارد؛ اما همچنان شواهد قطعی در رابطه با تاثیر این گیاه در بیماری‌های قلبی، به دست نیامده.

در حالت کلی با در نظر گرفتن لزوم تغذیه سالم در عملکرد هر چه بهتر قلب، توصیه می‌شود قارچ را هم به لیست خوراکی‌های خود بی‌افزایید تا از مزایای گسترده این گیاه بهرمند شوید.

 

خواص قارچ کبابی

خواص قارچ کبابی برای لاغری

خواص قارچ کبابی

قارچ به تنهایی دارای کلسترول و چربی بسیار کم است و همین موضوع سبب می‌شود تا پروتئین به مراتب کمتری به بدن برسد و از بسیاری از عوارض ناشی از مصرف چربی جلوگیری شود. با این وجود، افراد عموما در حین طبخ این گیاه، از شیوه سرخ کردن بهره می‌گیرند. روغن از جمله موادی است که می‌تواند تاثیرات مخربی در فعالیت بدن داشته باشد.

روغن‌ها کلسترول و چربی بالایی دارند و به همین دلیل عوارض بسیاری در مصرف آن‌ها مطرح می‌شود که به بخش‌های مختلف بدن آسیب وارد می‌کنند. از این رو خوراکی‌هایی که به طور سرخ کرده مصرف می‌شوند، حداکثر آسیب را به قلب و کبد افراد وارد می‌کنند.

حتی چربی در مقادیر بالا، سبب چاقی و اضافه وزن می‌شود. همین گزینه خود تاثیر مخربی در سلامت بدن افراد دارد. به طوری که بسیاری از بیماری‌ها، به دلیل مصرف چربی به وجود می‌آیند. از این رو لازمه سلامتی، در مصرف حداقل چربی ممکن، توصیف می‌شود.

در نتیجه نمی‌توان از قارچ سرخ شده، انتظار چندانی نسبت به افزایش سلامت بدن داشت. به خصوص که کلاهک قارچ دارای قدرت جذب بالایی است. با این حساب، آیا خوردن قارچ کبابی برای سلامتی، گزینه منطقی‌ای به نظر نمی‌رسد؟

در چنین شرایطی، خواص قارچ کبابی قالب بررسی است. در صورتی که قارچ را به طور کباب شده مصرف کنید، از افزایش سطح کلسترول و چربی در خون خون جلوگیری کرده‌اید. چرا که در طرز پخت این نوع قارچ، دیگر خبری از روغن نیست. به این ترتيب، کالری خوراکی مورد استفاده شما، به شدت کاهش پیدا می‌کند.

چربی اشباع، به عنوان یکی از خطرات سلامتی، در قارچ کبابی به مقدار بسیار کمی وجود دارد. همین موضوع خود سبب می‌شود تا قارچ کبابی، به عنوان یکی از انواع خوراکی‌های مفید، عمل کرده و آسیب‌های سلامتی را به همراه نداشته باشد.

حتی می‌توان چنین گفت که قارچ کبابی، در مقایسه با انواع سوخاری یا سرخ شده، دارای مزایای بیشتری است و می‌تواند سبب تامین پروتئین کم‌چرب در بدن افراد شود.

 

 

خواص قارچ کبابی در بدنسازی

با توجه به آنچه در رابطه با قارچ کبابی مطرح شد، می‌توان به سادگی دریافت کرد که قارچ کبابی بیشترین مزیت را در مقایسه با انواع دیگر دارد. به همین دلیل برای بدنسازی و افرادی که به دنبال پرورش اندام هستند، قارچ کبابی می‌تواند در کنار برآورده کردن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از افزایش سطح کلسترول و چربی جلوگیری کند.

از آنجایی که تغذیه در روند بدنسازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، فاکتورهای مختلفی به این منظور تعریف می‌شود که هر کدام به نحو متفاوتی می‌توانند روی سلامتی افراد موثر واقع شوند. از جمله این فاکتورها، کاهش مصرف چربی‌هاست.

در قارچ کبابی، می‌توانید از مزایای یک قارچ بدون کلسترول بهره بگیرید. به طوری که هیچ روغنی سبب افزایش سطح کلسترول نمی‌شود و همین مسئله خود عاملی برای انتخاب قارچ کبابی توسط بدنسازان است. به علاوه لازم به ذکر است که قارچ منبع غنی از کلسیم بوده که به تقویت استخوان‌ها و ارتقا سطح سلامت آن‌ها کمک می‌کند.

با این حساب، توصیه‌ای که برای تمامی افراد مطرح می‌شود، در خصوص مصرف قارچ به صورت کبابی است. حتی بهتر است حدالامکان، از کمترین میزان روغن برای طبخ انواع خوراکی‌ها بهره گرفته شود. اعمال این حساسیت‌ها، با توجه به پروسه بدنسازی صورت می‌گیرد و توجه به آن‌ها جزء مهمی از بدنسازی را تشکیل می‌دهد. به همین خاطر رژیم غذایی‌ای که برای بدنسازان تعریف می‌شود، دارای تفاوت‌های مشهودی با رژیم غذایی معمول است.

جدا از بحث کلسترول و چربی، از دیگر مزایایی که سبب انتخاب قارچ برای بدنسازی می‌شود، وجود انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که می‌توانند نیازهای یک ورزشکار را تامین کنند. برای مثال، می‌توان به ویتامین D اشاره کرد. ویتامین D به دلیل خاصیتی که در راستای جلوگیری از ضعف عضلانی دارد، می‌تواند به ورزشکار جهت انجام تمرینات مختلف، کمک کند.

پروتئین پایین در قارچ و از طرف دیگر وجود مواد مفید و متنوع، سبب شده تا این گیاه به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک کرده و کالری چندانی نداشته باشد. در نتیجه، لازم است حتما قارچ را در میان خوراکی‌‌های مورد نیاز بدن خود قرار دهید.

 

 

خواص قارچ برای مو سر

خاصیت قارچ برای موی سر

خواص قارچ برای مو سر

موی سر به عنوان یکی از مهم‌ترین اعضای بدن، نیاز به ویتامین‌ها و مواد معدنی به خصوصی دارد تا مراحل رشد را به خوبی طی کند. از جمله این ویتامین‌ها، می‌توان به ویتامین D اشاره کرد. ویتامین D با تحریک فولیکول‌های موی سر، سبب رشد مو می‌شود.

از طرفی هم باید گفت که کمبود ویتامین D، می‌تواند سبب ایجاد یک بیماری خود ایمن در بدن شده و منجر به ریزش مو شود. وجود ویتامین D به ایجاد فولیکول‌های موی سر کمک می‌کند و نه تنها عاملی برای افزایش رشد موی سر بوده، بلکه می‌تواند سبب پرپشت شدن آن‌ها هم شود.

در حقیقت ویتامین D، باعث ایجاد فولیکول و رویش مو در منافذ کوچک شده و همین مسئله سبب پرتر شدن موهای سر می‌شود. از این رو، قارچ به دلیل داشتن مقدار زیادی ویتامین D در ترکیبات خود، بسیار مفید واقع شده و خواص قارچ برای مو سر مطرح می‌شود.

سلنیوم و مس هم نمونه‌هایی از مواد معدنی موجود در قارچ هستند که برای مو سر مزایای بسیاری به همراه دارند. این مواد معدنی می‌توانند سبب از بین رفتن موانع رشد مو شوند و به این وسیله از آسیب به مو جلوگیری کنند.

همچنین لازم به ذکر است که در میان عوامل ریزش مو، مشکل کم خونی هم مطرح می‌شود. از آنجایی که قارچ یک منبع غنی از آهن است، می‌تواند از ریزش مو سر جلوگیری کند. از این رو در صورتی که دچار ريزش مو شدید، می‌توانید قارچ را به خوراکی‌های مصرفی خود بی‌افزایید.

 

خواص قارچ برای کودکان

خوردن قارچ خام برای کودک

خواص قارچ برای کودکان

کودکان دارای حساسیت تغذیه‌ای بالایی هستند که حتما باید در نظر گرفته شود. از آنجایی که بحث آلرژی به عنوان خطرات استثنا مطرح می‌شود، در میان فاکتورهای خواص قارچ برای کودکان قابل بررسی است. در صورتی که کودک شما به قارچ حساسیت و آلرژی نداشته باشد، می‌توانید از این خوراکی مغذی برای رشد کودک خود بهره بگیرید.

به خصوص که قارچ منبع غنی از مواد مغذی مورد نیاز کودک بوده و به رشد بدن او کمک می‌کند. از این رو پخت یک خوراک مفید و خوشمزه، راهکار ایده‌آلی در راستای تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن کودک است. چرا که قارچ علاوه بر مزه فوق‌العاده‌ای که دارد، از ساختار نرمی برخوردار است که سبب علاقه کودکان به مصرف قارچ می‌شود.

قارچ در ترکیبات خود، ویتامین‌های رشد و مواد معدنی‌ای دارد که حتی برای زنان باردار هم توصیه می‌شود. به طوری که خوردن قارچ، با استفاده از تامین مواد مغذی مورد نیاز زن باردار، سیستم ایمنی نوزاد و مادر را  تضمین می‌کند و سبب سلامت بدن می‌شود.

 

 

خواص قارچ از نظر طب سنتی

جدا از اینکه خواص و مزایای مصرف قارچ از لحاظ علمی ثابت شده، در طب سنتی هم بحث‌هایی حول محور مزایای این گیاه مطرح می‌شود. خواص قارچ از نظر طب سنتی، به مزاج‌ها و طبع‌ها بستگی دارد. با توجه به طب سنتی، قارج از جمله خوراک‌هایی است که مزاج سردی دارند.

خوراکی‌هایی که طبع سردی دارند، می‌توانند مناسب گروه خاصی از افراد باشند. این دسته از خوراکی‌ها برای افرادی که فعالیت بدنی بالایی دارند و دچار گرمازدگی می‌شوند، مناسب هستند و اغلب گرم مزاج‌ها از این خوراکی‌ها تغذیه می‌کنند؛ اما این به معنای فاقد عیب بودن خوراکی‌هایی که مزاج سردی دارند، نیست!

از آنجایی که در حال حاضر فعالیت بدنی افراد مختلف کاهش یافته و حجم بالایی از خوراک روزانه افراد شامل انواع مزاج سرد  است، مصرف خوراکی‌هایی که مزاج گرمی دارند، به شدت توصیه می‌شود. بنابراین با توجه به اینکه قارچ یک خوراکی با مزاج سرد است، لازم است حتما در کنار آن از خوراکی‌هایی با مزاج گرم بهره بگیرید.

 

خواص قارچ از نظر طب اسلامی

خواص قارچ از نظر طب سنتی

خواص قارچ از نظر طب اسلامی

در طب اسلامی، قارچ خوراکی را می‌توان در گروه‌ها و انواع مختلفی تعریف کرد که شامل انواع هوایی، زمين دنيايی، زمين بهشتی است. این انواع قارچ‌های خوراکی، هر کدام مربوط به بخشی از مزایای و خواصی هستند که یک قارچ دارد. مواد معدنی، ویتامین‌ها و دیگر ترکیباتی که در یک قارچ وجود دارند، هر کدام در یکی از گروه‌های ذکر شده قرار می‌گیرند.

جدا از این بحث، در قرآن و احادیث متنوعی، صحبت‌هایی در رابطه با قارچ صورت گرفته که دلالت بر مزایا و خواص این گیاه دارند. به طوری که به طرق مختلف، سعی در تشویق افراد به مصرف قارچ صورت گرفته است. به همین دلیل تفکیک قارچ‌های خوراکی و غیرخوراکی و انواع سمی، در کتب مختلفی مورد توجه قرار گرفته است.

توجه به خواص دارویی قارچ و تاثیراتی که در سلامتی انسان دارد، از دیگر نکاتی است که بسیار مورد توجه کتب کهن قرار گرفته و در حال حاضر به واسطه علم ثابت شده است. تمامی این موارد، نشان دهنده اهمیت و نقش قارچ در سلامتی افراد است که نمی‌توان نسبت به این موضوع بی‌اهمیت بود.

 

 

خواص قارچ خام

تا اینجا در مورد خواص و فواید قارچ در انواع بیماری‌ها و یا فعالیت‌های بدنی، صحبت شد؛ اما آیا می‌توان به طور قطع از تاثیرات مثبت قارچ با شیوه‌های پخت مختلف صحبت کرد؟ قطعا جواب این سوال منفی است. قارچ می‌تواند به شکل‌های مختلفی سرو شود.

قارچ را می‌توان در انواع شکل‌های سرخ شده و ترکیب شده در غذا، بخار پز، گریل، سخاری، کبابی و یا خام مصرف نمود! اما تمامی این انواع نمی‌توانند مزیت سلامتی به همراه داشته باشند. چرا که قارچ به تنهایی، دارای ترکیبات اضافی و مضر نیست. بلکه افزونی‌های روغنی، می‌توانند سبب افزایش کلسترول قارچ شوند.

با این حساب، احتمالا به نظر می‌رسد خوردن قارچ خام می‌تواند نتایج بهتری داشته باشد. از این رو، اغلب افراد قارچ را در تهیه سالاد به کار می‌برند و از آن به طور خام استفاده می‌کنند! در این حالت، میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی‌ای که در ترکیبات قارچ وجود دارد، به مراتب افزایش پیدا می‌کند اما مسئله‌ای در رابطه با قارچ خام مطرح می‌شود که بهتر است قارچ را بپزید.

قارچ خام بیشتر از اینکه مزیت و خواص سلامتی برای بدن شما به همراه آورد، می‌تواند نتایج عکسی داشته باشد که ناشی از ترکیبات خام درون قارچ است. این ترکیبات با استفاده از پختن از بین می‌روند و خطری به وجود نمی‌آورند.

از این رو مصرف قارچ به صورت کبابی یا گریل شده، ترکیب سالم و مفیدی را به شما ارائه خواهد داد. در نتیجه حتما باید نسبت به طریقه سرو قارچ به عنوان یک گیاه مفید، حساسیت به خرج دهید تا خاصیت آن افزایش پیدا کند.

در هر صورت، با توجه به اینکه قارچ از جمله خوراکی‌های مفید و پرفایده برای سیستم بدنی است و می‌تواند تاثیر گسترده‌ای در سلامتی افراد داشته باشد، توجه به مصرف آن و به کارگیری قارچ در ترکیب انواع غذاها، از اهمیت بالایی برخوردار است که باید حتما مورد توجه قرار بگیرد.

 

 

 

مطالب پیشنهادی

پیتزا پپرونی
آموزش آشپزی

پیتزا پپرونی

پیتزا پپرونی یکی از محبوب‌ترین نوع پیتزاهای جهان است که در اصل از طرفداران بسیاری در ایران هم برخوردار است. این نوع پیتزا از تکه‌های گوشت

طرز تهیه سس گوجه فرنگی
آموزش آشپزی

طرز تهیه سس گوجه فرنگی

با توجه به ورود دستورهای آشپزی جدید و نو به جهان، استفاده از مخلفات و خوراکی­ های میان وعده­ای بسیار رایج شده است که یکی از